torstai 29. heinäkuuta 2010

Syysmallisto...

Helteiden aikaan lasten vaatteet saavat tilaisuuden salakavalasti kutistua. Aiempinakin kesinä se on huomattu, shortsikauden aikana joku kitistää keväällä vielä hyvin mahtuneet vaatteet caprihousuiksi ja 3/4-hihaisiksi paidoiksi. Tänä vuonna ajattelin olla ajoissa ja ommella syysvaatteita jo ennen kuin hätä iskee. Siivosin esikoisen ja keskimmäisen vaatekaapit ja totesin puutteet. Pienemmälle housua ja paitaa, isommalle erityisesti housuja, mutta myös muutama kevyt pitkähihainen. Sitten selaamaan kaavoja ja päiväunipuhteina niitä piirtelemään. Pienemmän ensimmäinen satsi on nyt valmiina.

Kaavat paitoihin löytyivät Ottobrestä 4/2010 ja farkutkin ovat samasta lehdestä, hieman muokattuina. Nämä ovat kokoa 92 ja omalla kaavalla tehdyt college- ja joustofroteehousut kokoa 86. Pikkumies ihastui autopaitaansa ja iloa lisäsi sekin, että sana "auto" on vasta opittu.

Paitojen raita- ja pallokangas ovat kierrätettyjä (vanhaa paitaa ja hametta) ja farkut on tehty minun pehmeiksi kuluneista housuistani. Käytin farkkua pääosin nurinpäin.















Käytin farkkujen merkitkin hyödyksi, muuten housut olisivatkin olleet aika harmaat. Collegetilkuista läjäsin housut, joiden taskuun silitin valmiin traktorimerkin. Pikkusormet ovat sen verrannäppärät, että tuli jo todettua, ettei pelkkä silitys riitä vaan on ommeltava myös...

Nämä joustofroteiset olivat kaikkein yksinkertasimmat, mukavan notkeat arkihousut. Niitähän niitä eniten tarvitaan. Seuraavaksi olisi tarkoitus saada aikaan tokaluokkalaisen ulkoiluhousut ja jotkut farkkutyyliset pökät. Tokaluokkalainen kun kuulostaa olevan jo niin iso, ettei pelkät collegehoust ja verkkarit enää riitä.