torstai 20. syyskuuta 2012

Syyskuulumisia


 Ensin uutisia perheenlisäyksestä. Kesän aikana laumamme kasvoi kahdella kissalla, yhdellä pennulla ja yhdellä eläkeläisellä. Nuori neiti tässä vasemmalla on Viiru ja kaksitoistavuotias kolli Pörri. Viirussa riittää virtaa, usein enemmän kuin hoitajillaan... Pörri taas tykkää ulkoilla, kulkea hiirimetsällä ja kömpiä kotiin vasta sitten kun kaipaa kuivaa nukkumapaikkaa.
Viirun äiti on poikakissa, tiedättehän...

Pörri on käyttänyt muutaman yhdeksästä hengestään. Kahdesti on kuulemma ollut jo piikkiaika varattuna, mutta niin se vaan herra porskuttaa edelleen. Viimeisimmän pelastuksen suoritimme me, ottamalla karvaläjän meille viettämään eläkepäiviään Pörrin omistajan jouduttua hoivakotiin.

Ompelukone on saanut olla rauhassa. Muutaman pussukan tein ja jotain lahkeenlyhennyksiä, mutta muuten ei mitään. Hameesta olen haaveillut, mutta aikaiseksi en ole saanut.

Neuleita on valmistunut pari. Pidän itseäni hitaana neulojana, mutta silloin tällöin pääsee päättelemään silmukoita ja ompelemaan nappeja :) Ehkä niitä hetkiä olisi useammin, jos ei olisi monta neuletta kesken yhtä aikaa.
Adele-skirt (ohje Ravelrystä), hame, on neulottu Novitan Malibusta. Sopivan painavaa ja laskeutuvaa lankaa tuommoisen. Helmassa poikkesin hiukan ohjeesta ja tein muodosta enemmän trumpetin kuin ohjeen A-linjaisen. Lankaa oli naftisti, viidestä kerästä jäi jäljelle pari metriä... Vyötärökaitale neulottiin ensin poikittain lyhennetyillä kerroksilla muotoillen. Helman silmukat poimittiin valmiin kaitaleen reunasta ja neulottiin pyörönä alaspäin. Helma on jaettu yksinkertaisilla pitsiraidoilla kaitaleisiin.

 
Tossut tein lahjaksi nettituttavalle, joka odottaa esikoistaan. Nopeaahan noin pienten tossujen tekeminen on, mutta tähän malliin (Oh baby-booties Ravelryssä) kertyi turhan monta pääteltävää langanpäätä ja vielä saumakin ommeltavaksi. Ihan söpöt, mutta seuraavat teen jollain toisella ohjeella. Tossukuvaa ei voinut laittaa heti perheenlisäysjutun perään, ettei suku saisi turhaan sydämentykytyksiä :)Valmiiden lisäksi on muutama neule keskenkin. Yksi niistä on tämä Helmi-takki. Epäilyttää jo nyt (ylhäältä alas neulottava takki, menossa kainaloiden alapuolella), että riittääkö lanka... Jos ei riitä niin sovelletaan mielikuvitusta. Tosin saattaa olla, että tätä ennen valmistuu jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti