torstai 12. elokuuta 2010

Monenmoista

Ostin esikoiselle joskus aikaa sitten alesta ruutupaidan, joka jäi käyttämättä räikeän värinsä takia. Nyt täräytin paidan koneeseen mustan värin kanssa ja aplikoin loppusilaukseksi selkään Ottobren sivuilta napatun koiran. Kiiluviksi silmiksi silitin strassit, jotka eivät kuvassa vielä ole paikallaan. Paita nousi heti paljon suurempaan suosioon :)
  Innostuin siksakmyssyajatuksesta ja semmoisen sitten teinkin. Lanka on Puro Batikia, joka ei tuntunut ollenkaan muoviselta vaikka on täyttä tekokuitua. Novitamaisesti tosin näyttää poistuvan valikoimista juuri kun asiasta innostuu... Värikin on mieleinen. Tein Ullan pienimmän koon mukaan, mutta isohan siitä tuli, vauvan sijaan sopiva pikkumiehelle. Olihan se lankakin kyllä paksumpaa kuin ohjeessa. Onneksi nuoriherra tykästyi myssyynsä.
Esikoiselle lupasin vedenpitävät ulkoiluhousut jo keväällä. Tilasin kankaat (verkkovuori ja vedenpitävä, mutta hengittävä ja joustava ulkoilukangas) ja saumateipin Kangastukusta jo silloin, mutta kaavaa etsiessä ehtivät jo kurakelitkin loppua. Nyt törmäsin sopivaan kaavaan Suuren Käsityölehden numerossa 5/08 ja pistin toimeksi, että edes syksykeleille saa housut. Vetskarit nappasin kiertoon verkkareiden lahkeista. Ne olivat käyttämättömät, koska purin ne irti lahkeita lyhentäessäni. Homma sujui muuten mallikkaasti, mutta ompelujärjestyksessä olisi ollut syytä miettiä teippien silittämistä vähän enemmän. Haarasauman kanssa piti taistella ja teipitin sen pätkissä, mutta eiköhän nämä silti pidä kalsarit kuivina märälläkin keinulaudalla. Yksityiskohtia ei tullut liiaksi, koska halusin mahdollisimman vähän teipattavia saumoja. Lahkeissa on heijastinnauhaa (niidenkin saumat teippasin) ja vyötäröllä nyörikuminauha kiristimineen. En ollut ennen tehnyt tuollaisia taskuja, mutta ne olivatkin yllättävän helpot. Edullisemmaksi nämä tulivat kuin kauppojen vastaavat, eikä työkään ollut iso. Bonuksena vielä se, että housuista tuli kerrasta sopivat D-mitoitetut, eikä tarvinnut muovata "kaupantädin tekemiä".


Samassa värjäyksessä sen ruutupaidan kanssa oli tämäkin, miesten kauluspaidasta pienennetty paita esikoiselle. Säästin kauluksen (joka olikin yllättävän pieni aikuisten paidan kaulukseksi) ja nappilistan. Leikkasin sivusaumat auki, irrotin hihat ja suikaloin ylimääriset pois. Alkuperäinen olkasaumakin siis säilyi. Väri oli tylsä batiikkiharmaa, joka vaihtui sitten mustaksi. Yritimme poikasen kanssa solmuvärjätä hihoihin raidat, mutta väri oli vallannut narunaluset, eikä kuvio erottunut kunnolla. Peitettiin sitten tuhruiset raidat painetulla piikkilangalla. Nyt on pojalla rokkipaita, vähän liiankin rokki 8-vuotiaalle minusta, mutta poika oli tohkeissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti