sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Työkalusukat ja piponen

Minä ja kirjoneule ei kuuluta samaan lauseeseen (paitsi tässä). Masokistina en kuitenkaan malta olla kokeilematta rajojani. Löysin ohjeen Tools-sukille, joissa on kuvioina vasaroita ja jakoavaimia, ei tarvinnut kysyä kelpaisivatko kuviot pikku-ukoille. Minä suhtauduin epäillen kirjoneuleeni joustavuuteen, joten katsoin paremmaksi siirtää kuvion jalkaterää sen sijaan, että olisin mennyt ohjeen mukaan ja tehnyt työkalut varteen. Ja kun kerran soveltamaan aloin, niin tein sukat vielä kärjestä alkaen lyhennentyillä kerroksilla. Kantapää on tiimalasimallia, eli samaa sorttia kuin kärkikin.
 
Ihan putkeen ei homma tietenkään mennyt, näiden oli tarkoitus olla kuopuksen sukat, mutta vaikka lyhensin työkalujen varsia, oli kuvio niin pitkä, ettei se olisi mahtunut kuopuksen sukkien lyhyeen terään. Keskimmäisen naskin jalkoihin näistä tuli sopivat. Täytyy odottaa uutta masokismikohtausta kuopuksen sukkia varten.


Novitan Woolista minä nämä neuloin, 43g yhteensä kolosen puikoilla.
 
Jotkut kuuluvat käyttävän kirjoneulekohdissa isompia puikkoja kuin muualla neuleessa, jotkut kiepauttavat toisen värin toisella kädellä, amerikkalaiseen tapaan siis. On niitä konsteja muitakin. Minä nyperrän hitaasti, perinteisin menetelmin ja venyttelen pitkiä langankiertoja löysemmälle. Töisevää.
 
Paljon vähemmällä selvisin toisen vihreän projektin neulomisesta. Tässä ongemana olikin lanka. Poikien pph huokaili joskus, miten kovasti tykkäsi kuopuksen syyshaalareiden väristä. Päätin sitten tehdä sen värisen pipon joululahjaksi. Joo, väriä löytyi useammastakin lankamerkistä, mutta minun otsanahkani ei ainakaan kestä karheita lankoja, joten oli löydettävä paitsi oikea sävy niin myös pehmeys. Nettikaupasta tilasin yhdet langat, mutta kotona totesin näyttöni taas hämänneen, ei se sävy ollutkaan luonnossa oikea. Kivijalkakauppa pelasti lopulta, tulipa käytyä ensimmäisen kerran Oulun Lankamaailma Nordiassa. Rowan Baby merino silk DK, kaksi kerää sävyä emerald ja pipoa puikoille. Malli on hiukan lörppänä, semmoinen pitkähkö. Kolmosen puikot ja toisen kerän aloitin kavennuksia varten, 53g. Mukavaa lankaa, silkki tuo hiukan kiiltoa ja ehkä hidastaa langan venähtämistäkin.
 

Talvi ja pimeys täällä pohjoisessa. Parempia kuvia taas keväämmällä ;)

 

1 kommentti: