sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Vihdoinkin valmis!

Neljä vuotta sitten, vähän ylikin, aloin neulomaan puoliskolleni paitaa. Tarkoitus oli tehdä palmikkopaita Nallesta, mutta suunnitelmat muuttuivat, aika kului ja, nooh, lopputulos olikin ihan erilainen.

 
Palmikot eivät sitten huvittaneetkaan, en edes enää muista miksi. Neuloin sileää. Puolisko huolestui Nallen karheudesta ja minä pähkäilin, miten saisin pehmeämpää lankaa ujutettua kriittisille kohdille, siis sellaisille, joita T-paita aluspaitana ei suojaisi. Vartalo-osa oli jo kainaloissa, kun löysin hihoihin uuden langan, ONline Linie Supercoolin, pehmeän merinolangan. Neuloin sitten ne hihatkin kainaloihin ja aloitin uhkarohkean yrityksen tehdä yläosa raglanina ja intarsialla, edelleen ilman ohjetta. Eteen tarvittiin halkio ja vetskari. Kauluksen neuloin kaksinkertaiseksi, että saan vetoketjun pään siistimmin piiloon.
 

Loppuun saakka jänskätti. Tuleeko hartioista sopivat, onko kaula-aukko oikean kokoinen, miten vetskarin saa ommeltua siististi... Vielä kastelun jälkeen oli pelko peffassa, merinolanka lörpsähti ja valmiiksi aavistuksen pitkät hihat kasvoivat 10cm (ja niin kuin minä kirosin puoliskon pitkiä käsiä niitä neuloessani!). Aikani oiottuani hihat asettuivat, edelleen himpun pitkiksi, mutta kuitenkin käyttökelpoisiksi. Jee, vihdoinkin valmis!
 
 
680g lankaa, josta arviolta 280g Supercoolia. Kolmosen puikot ja paljon päreitä.
 
 

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannatti! Hyvän näköinen neule.

    VastaaPoista
  2. Onpa lämpimän näköinen. Ja tosi siististi laitettu vetska, ei ihan heti kaikilta onnistu ;D

    VastaaPoista